Lietuvoje yra puikių mokytojų – skelbia asociacija „Žinių ekonomikos forumas“ jau trečius metus kartu su partneriais UAB „Šviesa“ organizuodami „Inovatyviausių mokytojų apdovanojimus 2018“. Apdovanojimų tikslas – pasakyti AČIŪ žmonėms „kuriantiems ateitį“ – Mokytojams. Iniciatyvą globoja LR Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

Metų inovatyviausi mokytojai yra kviečiami aplikuoti arba būti nuominuojami 7 srityse. Renkant inovatyviausius mokytojus dėmesys yra kreipiamas į mokytojų profesionalumą, atsiskleidžiantį naudojant efektyvius ir / ar naujus mokymosi metodus mokymo procese, pedagoginę lyderystę – mokytojo dalyvavimą papildomose veiklose su moksleiviais, įgyvendinant švietimo iniciatyvas, atliekant ekspertinį darbą rajono, regiono, valstybės ar tarptautiniu lygmeniu ir pan., bei atsižvelgiant į XXI a. būtinas kompetencijas – nuolatinį tobulėjimą ir technologijų naudojimą ugdymo procese. Nominacijų nugalėtojai gauna piniginius prizus bei kelionę į pasirinktą švietimo konferenciją užsienyje. Taip pat renginio metu yra apdovanojami ir metų mokyklos vadovas bei neformaliojo švietimo STEAM srityje teikėjas.

Žinių ekonomikos forumo Tarybos pirmininkas M. Glodas dalinasi, jog ši iniciatyva iš kitų išsikiria savo ilgaamžiškumu: „tai daugiau nei renginys, tai pozityvi komunikacija viešinant geruosius pavyzdžius švietime, tai kalbėjimas apie šiuolaikišką, inovatyvų pedagogą bei jo svarbą”. Iškilmingame apdovanojimų renginyje dalyvauja apie 200 mokytojų, mokyklų vadovų, Seimo narių, Vyriausybės, savivaldybių atstovų, verslo bei kitų organizacijų atstovų. „Šie rinkimai – vienas geriausių sprendimų, iš tiesų ir nuoširdžiai prisidedančių prie mokytojo profesijos prestižo kėlimo” – praėjusių metų apdovanojimų ceremonijos metu sakė viena iš inovatyviausių mokytojų.

Šių metų nugalėtojai paaiškės iškilmingų apdovanojimų metu, kurie vyks 2018 m. lapkričio 23 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Kviečiame aplikuoti arba nominuoti inovatyviausius metų mokytojus čia: http://www.mokytojuapdovanojimai.lt/aplikuok

Renginio partneris – UAB „Šviesa“, renginio rėmėjai: UAB „Thermo Fisher Scientific Baltics“; UAB „Altechna“, UAB „Eksma“, UAB MGF „Šviesos konversija“, UAB “EDUKA”, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka; AB „Vakarų laivų gamykla“; Iniciatyvos informaciniai partneriai: apdovanojimų portalas − DELFI, apdovanojimų radijas − „Žinių radijas“, apdovanojimų televizija – LRT televizija, apdovanojimų žurnalas – „IQ“.

Asociacija „Žinių ekonomikos forumas“, telkdama pažangiausius verslo, mokslo ir visuomenės atstovus, jau daugiau nei 15 metų prisideda prie žiniomis ir kūrybiškumu grįstos konkurencingos Lietuvos kūrimo. Daugiau informacijos apie iniciatyvą galite rasti tinklalapyje: www.mokytojuapdovanojimai.lt