Mokytojų apdovanojimai: kas taps šių metų inovatyviausias?

Jau rytoj vyksiančioje Inovatyviausių mokytojų apdovanojimų ceremonijoje bus paskelbti ir apdovanoti šių metų nugalėtojai. Kiekvienoje srityje Inovatyviausiais tapę mokytojai laimės tarptautinę konferenciją švietimo tema užsienyje, po kurios bus skatinami dalintis parsivežta gerąją patirtimi su kitais kolegomis.

 Ketvirtus metus vykstančiuose apdovanojimuose, kuriuos globoja Lietuvos Respublikos ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, bus apdovanoti 7 sričių mokytojai: pradinių klasių, kalbų, matematikos ir informatikos, biologijos ir chemijos, fizikos, menų ir technologijų, socialinių dalykų. Taip pat bus išrinktas ir metų mokyklos vadovas.

Šių metų geriausiųjų trejetukai atvyksta iš 12 savivaldybių ir 23 Lietuvos mokyklų. Pasveikinti ir pasidžiaugti visais mokytojais atvyksta verslo, politikos atstovai, ankstesnių metų nominantai bei nugalėtojai.

Renkant inovatyviausius mokytojus buvo kreipiamas dėmesys į jų pedagoginį profesionalumą, naudojamus ugdymo metodus bei dalijimąsi sėkme su kolegomis šalyje ar užsienyje. Taip pat komisija vertino pedagoginę lyderystę, mokytojo dalyvavimą įvairiose veiklose, „užklasinį“ darbą su moksleiviais, įvairių švietimo iniciatyvų įgyvendinimą, ekspertinę veiklą ir XXI a. būtinas kompetencijas – technologijų naudojimą ugdyme bei nuolatinį tobulėjimą.

Inovatyviausių mokytojų apdovanojimo ceremonija vyks jau šį trečiadienį, lapkričio 20 d., Valdovų rūmuose. Renginio pradžia – 16 val. 30 min. Dėl registracijos kreiptis el. paštu gintare.zi@zef.lt arba telefonu +370 687 78 266.

Inovatyviausių mokytojų apdovanojimai 2019 – didelio verslo, valdžios ir švietimo bendruomenės dėmesio susilaukusi iniciatyva, kurios tikslas – skleisti žinią apie puikius mokytojus Lietuvoje ir jiems atsidėkoti. Daugiau informacijos apie iniciatyvą galite rasti puslapyje www.mokytojuapdovanojimai.lt