„Inovatyviausi mokytojų apdovanojimai“ skelbia 2023 m. nugalėtojus

Lapkričio 22 d. Vilniaus Valdovų rūmuose vykusios iškilmingos ceremonijos metu apdovanoti inovatyviausi šių metų mokytojai ir ugdymo novatoriai. Iš viso nominacijos buvo įteiktos šešiose kategorijose. Pasveikinti mokytojų atvyko LR ministrė pirmininkė, Švietimo, mokslo ir sporto viceministras, verslų ir švietimo lyderių atstovai.

Tai jau septintus metus „Žinių ekonomikos forumo“ organizuojami mokytojų apdovanojimai siekiantys skleisti žinią apie geruosius ugdymo pavyzdžius Lietuvoje ir atsidėkoti mokytojams, kuriantiems stebuklus. Inovatyviausiems mokytojams skiriami 2 tūkst. eurų piniginiai prizai bei galimybės tobulinti savo pedagogines kompetencijas.

2023 metų inovatyviausiais išrinkti:

Inovatyviausia pradinio ugdymo mokytoja:

Ieva Savulionienė (Druskininkų „Saulės“ pagrindinė mokykla)

Inovatyviausia progimnazinio ugdymo mokytoja:

Sandra Grinkovienė (Klaipėdos Simono Dacho progimnazija)

Inovatyviausia gimnazinio ugdymo mokytoja:

Inga Jomantienė (Vilniaus Antakalnio gimnazija)

Metų mokyklos vadovė:

Dalia Viliūnienė (Kelmės specialioji mokykla)

Mokyklos pasirengimo ugdymo turinio atnaujinimui inovacija:

Vaidas Bacys (Šiaulių rajono Dubysos aukštupio mokykla)

Metų neformaliojo švietimo STEAM srityje tiekėjas:

PRC „RoboLabas“, Panevėžio regioninis STEAM atviros prieigos centras

„Aš labai džiaugiuosi, kad buvau pastebėta – reiškia man po truputį pavyksta įgyvendinti savo tikslą – augti kartu su vaikais ir pasiekti jų lygį“, atsiimdama apdovanojimą ant scenos kalbėjo šių metų inovatyviausia progimnazinio ugdymo mokytoja Sandra Grinkovienė.

Išsirinkti savo ugdymo novatorių galėjo ir LRT.lt portalo skaitytojai. Nuo lapkričio pradžios vykusiame balsavime laimėjo Kelmės specialiosios mokyklos vadovė Dalia Viliūnienė. Jai buvo įteiktas specialusis LRT publikos prizas.

Kuriasi nauja platforma mokytojams

Plačiau su kiekvieno iš nominuotų mokytojų taikoma inovacija netrukus bus galima susipažinti organizatorių kuriamame portale ugdymoinovacijos.lt . Šios platformos tikslas – burti mokytojų bendruomenę, skatinti tarpusavyje dalintis sėkmės istorijomis ir geraisiais pavyzdžiais. 

„Kiekvienais metais, „Inovatyviausių apdovanojimų“ metu, sulaukiame daug anketų, kur randame įkvepiančių pavyzdžių. Norisi jais garsiai dalintis ir rodyti, kad Lietuvoje mes turime puikių mokytojų“,  – apie naują platformą pedagogams pasakoja Neda Žutautaitė.


Renginio rėmėjai: UAB „Light Conversion“, UAB „Elinta“, AB „Vakarų laivų gamykla“, UAB „PPMI Group“, „BMI Executive Institute“. 

Iniciatyvos informaciniai partneriai: apdovanojimų portalas, radijas ir televizija – LRT.

Draugai: Vilniaus kolegijos Menų ir kūrybinių technologijų fakultetas, knygų leidykla „RARA“, el. knygų prenumeratos platforma „ Antanukas“, Vygantas Keras.