Lietuvoje puikių mokytojų ir mokyklų vadovų netrūksta – „Inovatyviausių mokytojų apdovanojimų“ organizatoriai per mėnesį gavo daugiau nei 200 paraiškų iš visos Lietuvos. Iš viso buvo pateikta 180 mokytojų ir 43 direktorių paraiškų. Šios iniciatyvos nugalėtojai paaiškės iškilmingų apdovanojimų metu, kurie vyks modernioje ir naujai restauruotoje Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje 2016 m. gruodžio 14 d. Laureatus išrinks ekspertų vertinimo komisija.

Pagrindiniai atrankos kriterijai orientuoti į šiuolaikiniam ugdymui kylančius iššūkius ir skirti skatinti tokius pedagoginės veiklos modelius, kurie geriausiai gali susitvarkyti su jais. Renkant inovatyviausius mokytojus bus kreipiamas dėmesys į jų pedagoginį profesionalumą, jų naudojamus ugdymo metodus bei darbą su vaikais ir tėvais. Ne ką mažiau svarbi dalis – pedagoginė lyderystė, t. y. mokytojo aktyvumas už klasės ribų, organizuojant papildomas veiklas, dirbant ekspertinį darbą, padedant kitiems kolegoms. Galiausiai šiuolaikinis pedagogas taip pat nesuvokiamas be XXI a. būtinų kompetencijų – nuolatinio tobulėjimo ir mokymosi bei technologijų naudojimo ugdymo procese.

arminas_varanauskas

Arminas Varanauskas, Žinių ekonomikos forumo direktorius

Žinių ekonomikos forumo direktoriaus A. Varanausko teigimu, iniciatyva skirta padėkoti geriausiems savo srities profesionalams, kurie kuria ateitį bei užkrėsti likusius sektinais pavyzdžiais: „Džiaugiamės tokia didele paraiškų gausa. Tai rodo, kad turime iniciatyvių, vaikų smalsumą žadinančių specialistų, kurie stengiasi ir dirba dėl jų gerovės. Privalome džiaugtis šiais pavyzdžiais, rodyti juos visiems, nes nuolatinis šnekėjimas kaip viskas yra blogai situacijos tikrai nepagerins.“

A. Varanauskas taip pat džiaugiasi, jog ši iniciatyva kilo „iš apačios“ ir mano, kad pedagogų profesijos prestižo klausimas turėtų būti sprendžiamas sutelktai. „Man labai smagu, jog suradome daug partnerių, kuriems ši idėja pasirodė svarbi. Esu tikras, kad pedagogų profesijos prestižą galima pagerinti tik dirbant sutelktai ir suvokiant, kad tai nėra tik ŠMM atsakomybė, bet kiekvienas galime prisidėti prie to“, – dalinosi mintimis ŽEF vadovas.

Šiuose apdovanojimuose „Inovatyviausio mokytojo“ vardas bus suteikiamas 6 pagrindinėse nominacijose. Šiems nominacijų laimėtojams apdovanojimų ceremonijos metu bus įteikiami apdovanojimai – piniginis prizas, simbolinės statulėlės ir kelionė į tarptautinę švietimo konferenciją. Taip pat, šiais metais bus teikiamos ir 4 papildomos nominacijos, skirtos tarptautiškiausiai mokyklai, metų mokyklos vadovui, neformaliam STEAM teikėjui bei lrytas.lt skaitytojų išrinktam mokytojui.

Asociacija „Žinių ekonomikos forumas“ kartu su partneriais UAB „Šviesa“ organizuoja „Inovatyviausių mokytojų apdovanojimus 2016“, kurių tikslas prisidėti prie pedagogo profesijos prestižo gerinimo. Šiemet bus apdovanoti 6 inovatyviausi mokytojai, remiantis pedagoginio profesionalumo, pedagoginės lyderystės, nuolatinio mokymosi ir technologijų naudojimo ugdymo procese kriterijais. Taip pat, šiais metais bus teikiamos ir 4 papildomos nominacijos, skirtos tarptautiškiausiai mokyklai, metų mokyklos vadovui, neformaliam STEAM teikėjui bei publikos išrinktam mokytojui.

Daugiau informacijos galite rasti iniciatyvos internetinėje svetainėje: www.mokytojuapdovanojimai.lt